VOOR EEN SNELLE EN VERZORGDE DIENSTVERLENING 

Ontstoppen

Ontstoppingsdienst & Rioolonderhoud

VitesseCleaning staat in voor het ontstoppen en reinigen van alle riolen en afvoerleidingen :

Wanneer een snelle tussenkomst vereist/verwacht wordt doet VitesseCleaning het nodige om nog de dag zelf een interventievoertuig zich ter plaatse te begeven.

Onze vakmensen hebben reeds jarenlange ervaring en zijn goed opgeleid om u de meest efficiënte oplossing te bieden. Zij doen ook al het nodige om  proper werk te leveren en geen schade te veroorzaken. Indien twijfel over de oorzaak en/of  terugkerende verstopping beschikken onze medewerkers over een rioolcamera om het obstakel te localiseren alsook de oorzaak op te sporen. Dit kan te wijten zijn aan een grondverzakking, een breuk in de leiding, loskomend kalkaanslag,… Een ander veel voorkomende oorzaak zijn al of niet zchtbare (bezink)putten. Verdoken (bezink)putten kunnen wij opsporen dmv sonar. Met onze modern uitgeruste vacuüm-en hogedrukvrachtwagens kunnen wij tijdens éénzelfde interventie deze professioneel ledigen en reinigen.

Ontstoppen toiletten

Het ontstoppen van een toilet is meestal binnen het uur opgelost.

Indien een septische put aanwezig is, zal in veel gevallen een overvolle put de oorzaak van de verstopping zijn. Vaak volstaat het de septische put te ruimen om de verstopping te verhelpen.

Indien het een verstopping betreft tussen het toilet en de septische put wordt het obstakel door middel van vacuüm verwijderd via het toilet, waardoor het in de meeste gevallen onnodig is om het toilet te verwijderen en ook geen vuil te veroorzaken. Bij een (hardnekkige) verstopping die zich tussen de put en de straatriolering situeert wordt deze ontstopt door middel van een specifieke rioolrat  waarmee we oa ook kalk en/of wortelingroei kunnen verwijderen. .Door gebruik te maken van de vacuüm-hogedrukwagens en ervaren vaklui van VitesseCleaning kunnen wij al de nodige werken in slechts één enkele interventie uitvoeren.

Ontstoppen bad, douche, lavabo, gootsteen, wasmachine, vaatwasmachine, …

Bij het ontstoppen van dergelijke afvoerleidingen,  die meestal beperkt zijn in diameter, wordt in de eerste plaats gebruik gemaakt van vacuüm waarbij  losligende brokjes zeep en/of vet worden verwijderd. In tweede instantie worden de buizen door middel van hogedruk gereinigd. Meestal komen de leidingen terecht in een controle/opvangput die ook gereinigd wordt door middel van vacuüm in combinatie met water onder hogedruk. Vaak is een volle controle/opvangput de oorzaak. Enkel op deze  werkwijze worden alle afvalstoffen efficiënt uit uw afvoerleidingen  verwijderd. In tegenstelling tot sommige andere ontstoppingsdiensten die enkel met hogedruk of door middel van een veer een kleine opening maken waardoor de verstopping op korte termijn kan terugkeren.

Deze werkwijze biedt tevens de garantie dat er geen schade word toegebracht  noch breek en/of kapwerk bij te pas komen.